PDA

View Full Version : Dynamic dns with router....


siva0099
01-01-2007, 10:51 PM
Hi guys!!!

Can anyone confogure ADSL dynamic dns if so please help me to configurre my one also i have a planet router (single port..)


Thanks guys...................


Siva....

charmer
01-03-2007, 02:37 AM
Hi guys!!!

Can anyone confogure ADSL dynamic dns if so please help me to configurre my one also i have a planet router (single port..)


Thanks guys...................


Siva....

You need DNS to track down your WAN IP cos your ISP IP is not static. try to download a DNS client and run it on your PC and it will notify any domain address everytime ISP changes your IP

The_Ace
02-10-2007, 06:16 PM
Also check the Router control panel. It migh already have dyndns.com or no-ip.com dynamic dns services alvailable on the router itself.

charmer
02-20-2007, 02:18 AM
Also check the Router control panel. It migh already have dyndns.com or no-ip.com dynamic dns services alvailable on the router itself.

Yes, this way is easy. check your router manual for default dns services (so you dont have to run the client software on your PC). kooool reminder ace ;)

cow_theboy
03-08-2007, 05:12 PM
hmm

SpamBuster
03-08-2007, 05:20 PM
hmm
Umbata mokada me.... bakamoonu lede boowelaada? :frown:

chamithal
03-08-2007, 05:28 PM
DNS??? I even use a router(Edimax)... Just do the SLT settings... ea athi! Router 1 firewall 1k thiyenawanam utorrent wage s/w walata port forward karanna ona! IP settings Auto ma thiyanna.... Oks...
Cheers...

Anusha
03-08-2007, 05:29 PM
DNS??? I even use a router(Edimax)... Just do the SLT settings... ea athi! Router 1 firewall 1k thiyenawanam utorrent wage s/w walata port forward karanna ona! IP settings Auto ma thiyanna.... Oks...
Cheers...
He's not asking for that :S

chamithal
03-08-2007, 05:36 PM
He's not asking for that :S

Then? Why need IPs?

Anusha
03-08-2007, 05:40 PM
Then? Why need IPs?
To track the new ip address remotely or something like that.

dineitdark
03-22-2007, 09:18 PM
To track the new ip address remotely or something like that.
to host a web site in his home computer....etc.. ;)

charmer
03-26-2007, 06:37 PM
to host a web site in his home computer....etc.. ;)

Correct, :)

You need DNS to run IIS Server(MS web server),apache and all the 24/7 online servers from your own computer.

Basicaly DNS updates your server IP everytime your ISP makes changes to your WAN IP

Best place to learn DNS and obtain a free DNS domain service, please follow the link

www.dyndns.org

The_Ace
03-28-2007, 10:48 AM
www.no-ip.com gives much more stable service. DynDns is getting a lot of DDoS attacks these days

mlakmal
03-28-2007, 10:52 AM
www.no-ip.com gives much more stable service. DynDns is getting a lot of DDoS attacks these days


yep no-ip is wrkin well dees days