ElaKiri Community
Downloads
Go Back   ElaKiri Community > Computers & Internet > Problems and Troubleshooting
Reload this Page Slow wifi. help??????
Reply
 
Thread Tools
(#11)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-13-2018, 07:41 PM

Quote:
Originally Posted by Executer View Post

බම්ප්
Quote:
Originally Posted by Kevita View Post
bump
Quote:
Originally Posted by imhotep View Post
Don't get confused with your LAN adapter duplex settings and WiFi adapter. The 802.11b has a theoretical maximum of about 11Mbps at short range. Typically if you get sustained data rates of about 5Mbps, that's good enough.
REP added.
Reply With Quote
(#12)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-13-2018, 07:46 PM

Quote:
Originally Posted by imhotep View Post
OK you stated...
Mage lap eka dell Inspiron 3552 pentium n3710. Network adapter eka qualcom qca9565 802.11b OS-windows 10
Your laptop supports 802.11n and not only 802.11b as you tend to believe...
n class WiFi devices are capable of reaching 300Mbps.
Your TP-Link is a Wireless n class device and naturally is faster.. What's the ZTE device? Does it support 802.11n?
http://www.tomshardware.com/answers/...-hardware.html

Meke kiyalaa thiyna setting eka mage device manager setiings wala pennanne neha
Reply With Quote
(#13)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-13-2018, 07:57 PM

If your wifi connection is slow but ethernet connection is faster then follwoing steps may help you.

STEP 1: Open Run and type devmgmt.msc to open device manager.
STEP 2: Locate the wifi adapter and double click to open properties window.
STEP 3: Go to "Advanced" tab.
STEP 4: Click on "802.11n Bandwidth" [You may have b,g or n after 802.11[b/g/n] Bandwidth].
If not found & then you may have default windows driver installed.Then you can found an option of "HT Mode".

STEP 5: Change the value in dropdown to "20MHz/40MHz Auto" if already not selected.
Note: If you have default windows driver installed then you may have options in the dropdown like "HT Mode 20|40". If you found then select it.

STEP 6: Click "Ok". It will restart your adapter automatically and may solve your problem.



"802.11n Bandwidth" or "HT Mode" mehema ekak mage eke pennan nehane.......

Last edited by Richard Hammond; 09-13-2018 at 08:02 PM.
Reply With Quote
(#14)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-14-2018, 05:37 AM

bump
Reply With Quote
(#15)
Old
imhotep imhotep is offline
Senior Member
imhotep has a spectacular aura aboutimhotep has a spectacular aura aboutimhotep has a spectacular aura aboutimhotep has a spectacular aura about
 
Posts: 386
Join Date: Mar 2017
09-14-2018, 06:18 AM

Quote:
Originally Posted by Richard Hammond View Post
http://www.tomshardware.com/answers/...-hardware.html

Meke kiyalaa thiyna setting eka mage device manager setiings wala pennanne neha
Ok without sidetracking your problem is concisely...
When you connect with the TP-Link and you get good speed
You connect with the ZTE & S6 you get a slow speed. (BTW your ZTE also supports 802.11n and probably configured to this.)
This looks a bit weird
Can you tell me what wireless frequency bands these operate? Check the TP Link, ZTE and the S6.
Are they all operating in 5GHz or some of them in the 2.4GHz band???
Reply With Quote
(#16)
Old
libero's Avatar
libero libero is offline
Senior Member
libero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nicelibero is just really nice
 
Posts: 834
Join Date: Jun 2017
09-14-2018, 06:49 AM

up
Reply With Quote
(#17)
Old
GameTezer's Avatar
GameTezer GameTezer is offline
Junior Member
GameTezer is on a distinguished road
 
Posts: 27
Join Date: Sep 2018
09-14-2018, 03:56 PM

Cable එක ගහලා try එකක් දුන්නද ?
Reply With Quote
(#18)
Old
csaranga46's Avatar
csaranga46 csaranga46 is offline
Senior Member
csaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to beholdcsaranga46 is a splendid one to behold
 
Posts: 11,084
Join Date: May 2010
Location: SL
09-14-2018, 03:57 PM

bump
Reply With Quote
(#19)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-14-2018, 06:10 PM

Quote:
Originally Posted by imhotep View Post
Ok without sidetracking your problem is concisely...
When you connect with the TP-Link and you get good speed
You connect with the ZTE & S6 you get a slow speed. (BTW your ZTE also supports 802.11n and probably configured to this.)
This looks a bit weird
Can you tell me what wireless frequency bands these operate? Check the TP Link, ZTE and the S6.
Are they all operating in 5GHz or some of them in the 2.4GHz band???
TP-LINK
Frequency 2.400-2.4835GHz

anith deka num hoya ganna be bro
Reply With Quote
(#20)
Old
Richard Hammond's Avatar
Richard Hammond Richard Hammond is online now
Senior Member
Richard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of lightRichard Hammond is a glorious beacon of light
 
Posts: 1,483
Join Date: Sep 2017
Location: Solihull, Warwickshire, England
09-14-2018, 06:11 PM

Quote:
Originally Posted by GameTezer View Post
Cable එක ගහලා try එකක් දුන්නද ?
magul lap eke ethernet port ekak neha newa
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright © 2006 - 2011 ElaKiri™ Beta2.Evo vBulletin, vBa iBproArcade Subdreamer I-Magic MKv

Page generated in 0.01619 seconds with 9 queries