ElaKiri Community
Downloads
Go Back   ElaKiri Community > Business & Marketing > Offline Business
Reload this Page CCTV ගෙදරදීම_2 - CCTV Do it your self Part 2
Reply
 
Thread Tools
(#1)
Old
kkroxc's Avatar
kkroxc kkroxc is offline
Senior Member
kkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of light
 
Posts: 2,264
Join Date: Oct 2008
Location: in Helll
CCTV ගෙදරදීම_2 - CCTV Do it your self Part 2 - 12-06-2012, 05:11 PM

CCTV ගෙදරදීම_2



මේකේ පල වෙනි පාඩම බැලුවේ නැත්නුම් ඒක මෙතනින් ගිහිල්ලා බලලා එන්න

http://www.elakiri.com/forum/showthread.php?t=1514498

පලවෙනි පාඩමට සහයෝගය දුන් හැමෝටම ස්තුති කරලා මම දෙවැනි ඒක පටන් ගන්නම් පටන් ගන්න කලින් කලිං පුංචි දෙයක් කියන්න තියනවා මම දැක්කා මේ සිස්ටම් හයි කරන රස්සාවක් විදියට කරන අයත් ත්රේඩ් එකට ඇවිල්ලා හිටියා ඒ අයගෙන් මම සමාව ඉල්ලනවා මම වැරද්දක් කනරනවම්, මගේ දැනුම මට පුලවන් විදියට හැමොත් එක්කම බෙදා ගන්නයි මම උත්සහ කරන්නේ හරි එහෙනම් වැඩේට බහිමු.



වැඩේ කරන්න කලින් පටන් ගත්ත දෙයක් ඉවර කරන්න පුළුවන් ආත්ම විශ්වාසයක් තියාගෙන වැඩේට බහිමු. මුලින්ම සිස්ටම් ඒක හයි කරන්න ඕනි ස්ථානය හොදින් විමර්ශනය කරන්න කොතනටද වැඩි පුර ආවරණයක් අවශ්ය් වන්නේ කොතන කැමරා හයි කරෝත්ද වැඩිම ප්රශදේශයක් ආවරණය වෙන්නේ කියලා තීරණය කරන්න, ඊට පස්සේ DVR ඒක සහ මොනිටර් ඒක සවි කරන්නේ කොතනටද කියලා තීරණය කරන්න . අපි පාවිච්චි කරන කැමරා වල රේන්ජ් දෙකක් එනවා එකක් 3.6mm මෙක්දී මේකට කවර් වෙන ඒරියා ඒක වැඩි ඒ කිව්වේ පුළුල් ප්රරදේශයක් ආවරණය වෙනවා අනික 8mm මෙක්දී ආවරණ වෙන ප්රඒදේශය අඩුයි ඒ වුනාට සූම් ඒක වැඩි ඒ කිව්වේ ටිකක් ලං වෙලා පේනවා, හයි කරන තැන තෝරද්දී මේ ගැනත් සැලකිලීමත් වෙන්න.

හරි මෙතනින් එහාට වෙන වැඩ ටික එක එක අය එක එක විදියට කරනවා ඉතින් මම කරන විදිය ලියන්නම් කියවලා බලලා ඔයාලාට ලේසි විදියකට වැඩේ කරන්න කොහම කරත් එකයි,

මුලින්ම මම කරන්නේ කැමරා හයි කරන තැන් වලට කැමරා එකේ ස්ටෑන්ඩ් එක හයි කරගන්නවා . හරි විදියට කරනවානම් බිත්තිය ඩ්රිල් කරලා වෝල් ප්ලග් දාලා බෝල්ට් වලින් ස්ටෑන්ඩ් එක හයි කරන්න ඕනි, ඒ වුනාට තමන්ගේ ගෙදර ඩ්රිල් එකක් නැත්නම් එච්ච‍ර හිතන්න එපා හරියට තැන බලලා කොන්ක්රීට් ඇන වලින් හයි කරන්න අවුලක් වෙන්නේ නැ ආපහු ගලවාගන්න ඕනි වෙලා ගලවා ගන්න බැරි වුනත් අලුත් කැමරා ස්ටෑන්ඩ් එකක් රුපියල් 150 ක් විතරයි වෙන්නේ,



හරි ඊට පස්සේ ස්ටෑන්ඩ් එක හයි කරාට පස්සේ වයරින් එක. කැමරාව ලගට වයර් දෙකක් එනවා එකක් වීඩියෝ වයර් එක අනිත එක පවර් එක මෙකිදී වීඩියෝ වයර් එක කෙලින්ම කැමරා එක ලග ඉදන් DVR එක ලගටම යන්නම ඕනි එත් පවර් යන වයර් එක ෂෙයාර් කරන්න පුළුවන් ඒ කිව්වේ වයර් එක යන අතර මගදී වෙන කැමරා එකකට යන පවර් වයර් එකකට මේක සම්බන්ද කරන්න පුළුවන්.

දැන් වයරින් එක පටන් ගමු වීඩියෝ වයර් එකේ කැමරාව පැත්තට දාන කොනට BNC ජැක් එක හයි කර ගන්න TT වයර් එකටත් DC ජැක් එක හයි කරගන්න



ඊට පස්සේ එතන ඉදන් DVR එක තියන තැනට වයර් දෙකම බිත්තිය දිගේ වයරින් ක්ලිප් බාවිතා කරලා සුදුසු විදියට අදින්න, වයර් එක බිත්තිය දිගේ නිකම්ම ගෙනියනවා වෙනුවට කේබල් හවුසින් එකක් දිගේ ගෙනිච්චනම් වැඩේ තවත් පිළිවෙලයි ආරක්ෂාවත් හොදයි හැබැයි එකට අමතර වියදමක් යනවා , මම පැහැදිලි කර විදියට කැමරා හයි කරන තැන ඉදලා DVR එක ලගට වයර් ඇද ගත්තට පස්සේ රෝලෙන් වයර් එක වෙන් කරන්න

ඊට පස්සේ අනිත් කැමරා එක ලග ඉදලා ආපහු ඒ විදියටම අදින්න, මම කියපු විදියට වයර් ටික ඇදලා ඉවර කර ගත්තට පස්සේ DVR එක පැත්තට ආපු වීඩියෝ වයර් වලටත් BNC jack හයි කර ගන්න TT වයර් වලට මොකුත් කරන්න ඕනි නැ දැන් සැහෙන වැඩ කොටසක් ඉවරයි,

දැන් අපි DVR එකට හාර්ඩ් ඩිස්ක් එක හයි කරමු මේක නිකම් කජු කනවා වගේ වැඩක් DVR වටේ තියන ඇන ටික ගලවලා DVR එකේ හවුසින් එක ගලවන්න ඊට පස්සේ ඔයාලට සාටා කේබල් එක දකින්න පුළුවන් ලේසියෙන්ම සාටා කේබල් එක ගහලා එතන තියන බේ එකට හර්ඩ් ඩිස්ක් එක හයි කරන්න DVR එකත් එක්කම හාර්ඩ් එක හයි කරන්න ඇන හම්බ වෙනවා හරි දැන් කෙසින් එකත් වහගන්න ඔන්න එකත් හරි .



ඊට පස්සේ අර කැමරා වල ඉදන් ආපු BNC ජැක් හයි කරගත්ත වීඩියෝ කේබල් ටික DVR එකේ පිටි පස්සට හයි කර ගන්න එක නිකන් ටීවී එකේ ඇන්ටනා ජැක් එක ගහනවා වගේ, ඊට පස්සේ මොනිටර් එකත් DVR එකට ප්ලග් කරගන්න ඔයාලා ටීවී එකට නම් DVR සෙට් කරන්නේ BNC to AV කේබල් එකක් ගන්න වෙනවා හරි දැන් ඒ ටික හරිනේ හැබැයි තවම කිසිම දෙකට පවර් දෙන්න එපා නිකන් වයර් හයි කර ගන්නවා විතරයි හරිද ,

ඊට පස්සේ කැමරා ටිකත් ස්ටෑන්ඩ් එකට හයි කරලා එකේ එන වයර් ජැක් වලට අපි හයි කරපු ජැක් ටික ෆිට් කරන්න

දැන් අපි කැමරා වලට පවර් දෙන්න හදන්නේ ඔය කැමරා වලට වෙනම පවර් පැක් පාවිචිචි කරලා පවර් දෙන්නත් පුළුවන් නමුත් අපි පාවිචිචි කරන්නේ තනි පවර් පැක් එකක්, හරි දැන් අපේ පවර් පැක් එක ගත්තාම එකේ වයර් හයි කරන්න ස්ලොට් 5ක් තියනවා දෙකක් 230 v පවර් ඉන් එක ඒ කිව්වේ අපි කරන්ට් එක දෙන්නේ මෙතනින් මේකට වයර් එකක් දෙකක් හයි කරලා අනිත් පැත්තට ප්ලග් එකක් හයි කර ගන්න අනිත් ස්ලොට් දෙක DC අවුට් එක මේකට අර කැමරා වලින් ගෙනාපු TT වයර් ටික සම්බන්ද කරන්න අනිත් ස්ලොට් එක earth එක .



ඔන්න දැන් අපේ වැඩ ටික ඉවරයි දැන් ඉතින් සුබ මොහිතින් මේ ටික ඕන කරන්න තියන්නේ ඊට කලින් අපහු සේරම හරියට සවි කරලද කියලා ඩබල් චෙක් කරන්න දැන් DVR එකයි මොනිටර් එකයි පවර් පැක් එකයි ප්ලග් කරලා ඔන් කරන්න සේරම ටික හරියට හයි කරනාම බීප් එකක් හෝ දෙකක් එක්ක DVR වැඩ කරන්න පටන් අරන් මොනිටර් එකට අවුට්පුට් එක එයි

හරි මෙතනින් එහාට DVR එකේ වැඩ කැලි ටිකයි නෙට්වර්ක් කර ගන්න හැටියි පාඩම මම ඊලග පොස්ට් එකෙන් දාන්නම් මොනා හරි ප්‍රශ්න තියනවනම් ත්‍රෙඩ් එකෙන්ම අහන්න මම පුළුවන් විදියට උත්තර දෙන්නම් සහයෝගය දුන්න හැමෝටම ජය වේවා


ප ලි .
මේක මම මුලින්ම ලියන්නේ එළකිරි එකට ඊට පස්සේ මගේම බ්ලොග් එකට දානවා, කවුරු හරි උපුට ගන්නවානම් පොඩ්ඩක් දැනුම දෙන්න ප්ලීස් ගොඩක් මහන්සි වුනා
Reply With Quote
(#2)
Old
Radical78's Avatar
Radical78 Radical78 is offline
Senior Member
Radical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to behold
 
Posts: 16,180
Join Date: Mar 2010
Location: Searching..........
12-06-2012, 05:21 PM

මචං, පවර් පැක් එකෙන් යන 12 අවුට් එක බෙදන්න බැහැ නේද?
කැමරා ගානට වෙන වෙනම DC ලයින් අදින්න ඕන නේද?
නැත්නම් පවර් අවුල් උනොත් IR එක ඔන් උනාම පික්චර්ස් අප්සෙට් යනවා නේද?
මට එහෙම උනා.. අපේ තියෙන්නේ DVR එකක් නෙමෙයි, DVR කාඩ් එකක් ගහලා තියෙන්නේ PC එකට, 16 චැනල් කාඩ් එකක්, එලටම වැඩ..
Reply With Quote
(#3)
Old
kkroxc's Avatar
kkroxc kkroxc is offline
Senior Member
kkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of light
 
Posts: 2,264
Join Date: Oct 2008
Location: in Helll
12-06-2012, 05:25 PM

Quote:
Originally Posted by Radical78 View Post
මචං, පවර් පැක් එකෙන් යන 12 අවුට් එක බෙදන්න බැහැ නේද?
කැමරා ගානට වෙන වෙනම DC ලයින් අදින්න ඕන නේද?
නැත්නම් පවර් අවුල් උනොත් IR එක ඔන් උනාම පික්චර්ස් අප්සෙට් යනවා නේද?
මට එහෙම උනා.. අපේ තියෙන්නේ DVR එකක් නෙමෙයි, DVR කාඩ් එකක් ගහලා තියෙන්නේ PC එකට, 16 චැනල් කාඩ් එකක්, එලටම වැඩ..
ඒක හින්දා තමයි මචන් 12v 5amp පවර් පැක් එකක් අරන් තියෙන්නේ මේකෙන් දුන්නාම අවුලක් වෙන්නේ නැ
Reply With Quote
(#4)
Old
Radical78's Avatar
Radical78 Radical78 is offline
Senior Member
Radical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to behold
 
Posts: 16,180
Join Date: Mar 2010
Location: Searching..........
12-06-2012, 05:27 PM

Quote:
Originally Posted by kkroxc View Post
ඒක හින්දා තමයි මචන් 12v 5amp පවර් පැක් එකක් අරන් තියෙන්නේ මේකෙන් දුන්නාම අවුලක් වෙන්නේ නැ
මචං 5A එකෙන් දුන්නම එක වයර් එකෙන්ම කැමරා 16ටම දෙන්න පුළුවන්ද?
අවුලක් වෙන්නේ නැද්ද?
Reply With Quote
(#5)
Old
pc kush's Avatar
pc kush pc kush is offline
Senior Member
pc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of lightpc kush is a glorious beacon of light
 
Posts: 7,612
Join Date: Feb 2010
12-06-2012, 05:27 PM

Nice work man Digatama karapan
Reply With Quote
(#6)
Old
kkroxc's Avatar
kkroxc kkroxc is offline
Senior Member
kkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of lightkkroxc is a glorious beacon of light
 
Posts: 2,264
Join Date: Oct 2008
Location: in Helll
12-06-2012, 05:29 PM

Quote:
Originally Posted by Radical78 View Post
මචං 5A එකෙන් දුන්නම එක වයර් එකෙන්ම කැමරා 16ටම දෙන්න පුළුවන්ද?
අවුලක් වෙන්නේ නැද්ද?
බැහැ මචන් ඒක කැම් එහෙකට 1A ඕනි මෙතන කැමරා 4 ක් හින්දා තමා 5A ඒක ගත්තේ කැමරා 16 කට නම් 16A දෙන්න පුළුවන් පැක් එකක් ගනින්
Reply With Quote
(#7)
Old
RePost බුවා's Avatar
RePost බුවා RePost බුවා is offline
Senior Member
RePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to beholdRePost බුවා is a splendid one to behold
 
Posts: 10,595
Join Date: May 2012
Location: මගේම පුංචි ලෝකෙක
Send a message via ICQ to RePost බුවා Send a message via AIM to RePost බුවා Send a message via MSN to RePost බුවා Send a message via Yahoo to RePost බුවා Send a message via Skype™ to RePost බුවා
12-06-2012, 05:33 PM

adeee supiri..... +++
Reply With Quote
(#8)
Old
Radical78's Avatar
Radical78 Radical78 is offline
Senior Member
Radical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to beholdRadical78 is a splendid one to behold
 
Posts: 16,180
Join Date: Mar 2010
Location: Searching..........
12-06-2012, 05:34 PM

Quote:
Originally Posted by kkroxc View Post
බැහැ මචන් ඒක කැම් එහෙකට 1A ඕනි මෙතන කැමරා 4 ක් හින්දා තමා 5A ඒක ගත්තේ කැමරා 16 කට නම් 16A දෙන්න පුළුවන් පැක් එකක් ගනින්
මචං මගේ තියෙන්නේ 30A එකක්.. ඒකෙන් අවුලක් නැතුව දෙන්න පුළුවන් වෙයිද? මට කලින් වයරින් කරපු එකා වෙන වෙනම කැමරා 16ටම TT වයර් ඇදලා.. ඌ කියනවා එහෙම ඕනලු.. නැත්නම් ඩ්‍රොප් වෙනවලු
Reply With Quote
(#9)
Old
shaggy_123's Avatar
shaggy_123 shaggy_123 is offline
Senior Member
shaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really niceshaggy_123 is just really nice
 
Posts: 1,426
Join Date: May 2011
Location: sri lanka
12-06-2012, 05:50 PM

supiri wedak kollo..
Reply With Quote
(#10)
Old
Hunter4U's Avatar
Hunter4U Hunter4U is offline
Senior Member
Hunter4U has a spectacular aura aboutHunter4U has a spectacular aura aboutHunter4U has a spectacular aura aboutHunter4U has a spectacular aura about
 
Posts: 1,751
Join Date: Oct 2012
12-06-2012, 05:54 PM

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
කලු චිච්චිය, කලු හු%&ත, cctv, cctv camera

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright © 2006 - 2011 ElaKiri™ Beta2.Evo vBulletin, vBa iBproArcade Subdreamer I-Magic MKv

Page generated in 0.05061 seconds with 8 queries